25-11-17

Politie beschoten met alarmpistool en twee gewonden bij vrijwel gelijktijdige branden in Oostende

Interventie deze middag in Oostende met onze "A112".
 
24/11/2017 OOSTENDE - In Oostende heeft het kort na de middag op twee verschillende plaatsen gebrand. Daarbij is één zwaargewonde zijn gevallen. Een flatgebouw van zestien verdiepingen moest ontruimd worden. De bewoners werden opgevangen in de nabijgelegen bioscoop van Kinepolis.

Omstreeks 12.45 uur werd de brandweer een eerste keer opgeroepen voor een brand in het Royal Palace-gebouw, een flatgebouw van zestien verdiepingen op de zeedijk in Oostende. Drie korpsen, die van Oostende, Gistel en Middelkerke rukten uit. In een mum van tijd verspreidde de rook zich over het hele gebouw. Ook de liften waren defect. Oorzaak is wellicht een brand in een hoogspanningscabine in de kelder. Eandis is ter plaatse en bekijkt de situatie. In afwachting is er geen stroom in het gebouw.

De brandweer besloot meteen om het hele gebouw te ontruimen en het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. De geëvacueerde bewoners, ongeveer twintig personen, zijn tijdelijk opgevangen in de Kinepolis-bioscoop tegenover het flatgebouw. Inmiddels is de situatie er onder controle.

Omstreeks 13.30 uur liep een tweede oproep binnen. Dit keer voor een brand in de Sint-Franciscusstraat. Een man had er zijn eigen woning in brand gestoken. Om te vermijden dat hij door de politie ontzet zou worden, schoot hij op de politie met een alarmpistool. Uiteindelijk kon hij toch gered worden, maar de man raakte zwaargewond en werd naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek overgebracht. Uit hetzelfde gebouw werden drie personen geëvacueerd. Een persoon raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis. Zij kunnen minstens tijdelijk niet in het pand terecht. Ook café Borneo, de horecazaak ernaast, en de woning aan de andere kant, moesten ontruimd worden. De horecazaak zal vandaag de deuren niet meer openen omdat er te veel rookschade is. Omdat de brandweer al zo druk in de weer was op de zeedijk, werden de korpsen van De Haan, Middelkerke en zelfs dat van Oostkamp opgeroepen.(Nieuwsblad.be)

Site https://www.facebook.com/brandweerpost.dehaan/

IMG_20171124b.jpg

IMG_20171124a.jpg

18:51 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.