20-11-17

Villa verteerd door vlammen: wellicht werk van krakers

Interventie gisterenavond in Brugge met onze "Tango 106".
 
19/11/2017 BRUGGE - In de Malehoek in Sint-Kruis heeft een brand gisteravond een leegstaande koloniale villa in de as gelegd. Wellicht moet de verantwoordelijkheid bij krakers gezocht worden.

De zware brand werd pas opgemerkt toen de vlammen al door het dak sloegen. De rode vuurgloed en de enorme rookpluim waren vervolgens kilometers ver te zien. De brandweer van Brugge kon de situatie niet alleen de baas en riep meteen versterking in van ploegen uit Oostkamp en De Haan. Ook de brandweerpost uit Oostende leverde bijstand. De ploegen hadden nog de hele nacht werk om het vuur te blussen. Het pand is volledig verwoest.

De bewuste villa, gebouwd in 1934 en een gedeelde eigendom van de familie Coppieters, staat al sinds 2005 leeg. Gas of elektriciteit is er niet langer aangesloten. De brand werd dan ook wellicht veroorzaakt door krakers. “Ik heb de laatste jaren al dertig keer de politie gebeld om te melden dat er mensen in de villa zaten”, zegt Michel Memery, echtgenoot van een van de eigenaars. “De volledige inboedel werd al geplunderd.”(hln.be)

Site https://www.facebook.com/brandweerpost.dehaan/

763.jpg

10:46 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.