27-10-17

Papierpers vat vuur aan Aldi Blankenberge

Interventie in Blankenberge met onze "E111" en "T106"

26/10/2017 BLANKENBERGE - Vandaag omstreeks 16u30 luidde het brandalarm in warenhuis Aldi op de hoek Grote-Edestraat met de Eric Jameslaan, ter hoogte van de Koninklijkelaan te Blankenberge. Alle aanwezige klanten en personeel dienden de winkel meteen te verlaten en hun boodschappen achter te laten. Ook de bewoners van de bovengelegen appartementen dienden hun woonst te verlaten.

Aanleiding was een brand, ontstaan in een vlak naast de winkel gelegen papierpers. De rook drong het Aldi-magazijn binnen en activeerde daarmee de alarminstallatie. Het was trouwens die namiddag al een aantal personeelsleden opgevallen dat er een vreemde rookgeur hing in de omgeving van het gebouw.

De brandweerkorpsen van Blankenberge en De Haan-Wenduine en de signalisatiewagen van Brugge waren snel ter plaatse, maar intussen hadden de Aldi-personeelsleden zelf al het eerste bluswerk verricht. Doordat de bron van de brand vlakbij de persmotor en binnenin de container zat, kon de brandweer er moeilijk bij. Daarom werd de container van de pers weggesleept om zo de container te openen, en het smeulende papier eruit te halen en te blussen.

Tijdens de bluswerken bleef de Aldi-winkel al die tijd gesloten en kregen klanten de boodschap dat de winkel de rest van de dag zou gesloten blijven. Ook de inderhaast achtergelaten gevulde winkelkarren bleven al die tijd onaangeroerd. De pal ernaast gelegen Slagerij Renmans kon tijdens het incident gelukkig wel verder de klanten bedienen.

Er raakte in ieder geval niemand gewond door brand of bevangen door de rook.

Begin dit jaar diende brandweer al een keer in Blankenberge uit te rukken voor een gelijkaardige brand in een papierpers, toen in de vernieuwde Delhaize aan de Polderlaan.(Tanguy Veys)

Meer foto's en video's op 

https://www.facebook.com/brandweerpost.dehaan/

IMG_20171026c.jpg

11:55 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.