14-07-17

Interventie brandweer & MUG-heli in De Haan

13/07/2017 DE HAAN - Gisterenavond rond 20u30 werd een ambulance van post Blankenberge en de MUG-heli uit Brugge opgeroepen voor een dringende interventie op de markt in De Haan. Even later werd ook de brandweer van post De Haan opgeroepen voor een horizontale evacuatie van het slachtoffer met de ladderwagen. Het slachtoffer werd uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis in Blankenberge gebracht. De MUG-heli steeg maar kort voor 22u terug op, iets te donker om dan nog foto's te nemen.

Site https://www.facebook.com/brandweerpost.dehaan/

IMG_2932cop.jpg

IMG_2934cop.jpg

IMG_2937cop.jpg

IMG_2938cop.jpg

IMG_2935cop.jpg

IMG_2945.JPG

IMG_2941.JPG

IMG_2940.JPG

IMG_2944.JPG

IMG_2943.JPG

16:00 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-17

Interventie wateroverlast

12/07/2017 DE HAAN - Interventie wateroverlast op de Koninklijke Baan thv de Zwarte Kiezel. Stukken van de rijbaan en het fietspad stonden opnieuw blank. Dit was al interventie nr 4 voor vandaag. Ondertussen kwam er nog melding binnen van een omver gevallen boom thv de Potinière.

Site https://www.facebook.com/brandweerpost.dehaan/

IMG_2930cop.jpg

IMG_2928cop.jpg

14:38 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zeven korpsen bestrijden grote brand in Gistels houtverwerkingsbedrijf

12/07/2017 Interventie met onze "Tango 106" deze nacht in Gistel. 

In de industriezone van Gistel woedt sinds 1 uur deze nacht een zware brand in een houtverwerkingsbedrijf in de Rochesterlaan. Het vuur ontstond in een van de vier loodsen van het bedrijf dat zo'n 3.000m² oppervlakte beslaat en gespecialiseerd is in het verwerken van allerhande soort hout tot houtsnippers.

Het vuur brak uit in een van de grote hakselmachines die in de loods staan. Onmiddellijk werden grote hopen omliggende houtsnippers in brand gezet. Toen het vuur ontdekt werd, waren de vlammen reeds overgeslagen naar een andere loods. Toen de brandweer van Gistel ter plaatse kwam werd er meteen opgeschaald en kwamen ook nog de korpsen van Koekelare, Torhout, Oostende, Middelkerke, Brugge & De Haan ter plaatse. 

Hakselmachine 
Na twee uur kon de brandende hakselmachine geblust worden maar zo'n 40% van de loodsen en hele grote hopen houtsnippers staan nog steeds in brand. Het gaat vooral om een smeulbrand: de houtsnippers blijven maar smeulen en moeten continu geblust worden met veel water. Daarom werd ook een tankwagencircuit aangelegd en rijden tankwagens van de brandweer op en af. De achterliggende bedrijven werden tijdens de brand geëvacueerd.(hln.be)

Site https://www.facebook.com/brandweerpost.dehaan/

media_xll_9859408.jpg

14:18 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Motard verongelukt tijdens inhalen

11/07/2017 Interventie met onze "Victor 106" dinsdagavond in Brugge.

Motard Johnny Forre uit Lissewege is gisterennamiddag verongelukt in Dudzele, met een Suzuki waar hij vermoedelijk nog maar een kleine maand mee reed. De veertiger botste tijdens een inhaalmanoeuvre met een auto en overleed ter plaatse. Hij laat onder meer een dochter achter.

Het ongeval gebeurde gisteren rond 17.30 uur in de Margaretha Van Oostenrijkstraat. Johnny Forre uit Lissewege reed met zijn witte Suzuki richting Zeebrugge toen het fout liep. De veertiger haalde meerdere wagens in en probeerde na dat inhaalmanoeuvre terug in te voegen. Daarbij kwam hij in aanraking met een Citroën, bestuurd door een 25-jarige vrouw, die in dezelfde richting reed. Door de zware klap vloog de motorrijder in de gracht, net als de wagen, die op zijn dak belandde. De impact van de crash was enorm. Het volledige wegdek lag bezaaid met brokstukken.

De hulpdiensten snelden na het ongeval massaal ter plaatse. Al snel bleek dat de veertiger geen schijn van kans heeft gehad. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Brugse brandweer plaatste een scherm rond het lichaam van Johnny Forre. De 25-jarige bestuurster van de wagen raakte zwaargewond. Zij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie sloot de Margaretha Van Oostenrijkstraat tijdens de vaststellingen urenlang af voor alle verkeer. Ook een verkeersdeskundige van het Brugs parket kwam gisteravond naar de Margaretha Van Oostenrijkstraat. "De deskundige moet de precieze omstandigheden van het ongeval onderzoeken", klinkt het bij het Brugs parket. Pas rond 21 uur werd de baan vrijgegeven. Al die tijd moest het verkeer een omleiding volgen. Het duurde uiteindelijk meer dan drie uur voor een takeldienst de verhakkelde voertuigen uit de gracht kon halen.

'Rust zacht, papa'

Op sociale media stonden er al snel tientallen steunbetuigingen voor de nabestaanden van Johnny Forre. Daaruit bleek vooral ongeloof. "Maatje, waarom jij? Je was een goede collega en vriend. We zullen je missen. Je blijft voor altijd in onze gedachten", was een van de vele boodschappen. "Rust zacht papa", schreef dan weer de dochter van het slachtoffer. Uit de berichten van Johnny Forre zelf valt af te leiden dat de man gepassioneerd was door zijn motor. De jongste weken telde hij nog ongeduldig af naar zijn nieuwe aankoop: een witte Suzuki.(hln.be)

Site https://www.facebook.com/brandweerpost.dehaan/

9859259.jpeg

14:16 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Evacuatie met de ladderwagen in Blankenberge

10/07/2017 Interventie met onze "Victor 106" maandagavond in Blankenberge.

Horizontale evacuatie door de brandweer in de Franchommelaan van iemand die dringend naar het ziekenhuis moest. Foto's Tanguy Veys.

Meer foto's op https://www.facebook.com/brandweerpost.dehaan/

19894881_10211694378288173_5186584510092099512_n.jpg

14:13 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |