25-02-17

Brandweermannen uit Wenduine gewond tijdens schoonmaken van wegdek

21/02/2017 WENDUINE - Twee brandweermannen van de post Wenduine hebben dinsdag tijdens een interventie een bijtend product over zich heen gekregen. Daarbij liepen ze brandwonden op en moesten ze naar het ziekenhuis gebracht worden.

De brandweer van Wenduine werd dinsdag opgeroepen om olie op de weg op te ruimen. Maar eenmaal ter plaatse bleek het sproeisysteem vooraan de tankwagen defect. Daar komt normaal een mengsel van water en detergent uit, maar het systeem zat verstopt. De twee brandweermannen wilden dat verhelpen, maar kregen daardoor een geut zuiver detergent - een bijtend product - over hun handen en voorarmen.

De twee konden de interventie nog afwerken, maar kregen daarna jeuk en hun huid kleurde rood. In het ziekenhuis van Blankenberge verwezen ze hen door naar het brandwondencentrum van Gent. "Daar bleek dat de brandwonden van de eerste graad zijn", zegt korpsoverste Philippe Taelman. "Maar mogelijk liepen ze onderhuids ook tweedegraads wonden op."

De twee mochten het ziekenhuis ondertussen alweer verlaten. Ze kunnen weer aan de slag, maar mogen nog geen vuile werken uitvoeren. De brandweer zal nu verder bekijken wat er precies verkeerd is gelopen. "De tankwagen kan wel nog ingezet worden voor branden en zo", zegt Philippe Taelman. "Maar het sproeisysteem zal wel even grondig onderzocht moeten worden."(kw.knack.be)

2578089.jpg

12:57 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.