14-03-16

Brandweer 108.000 euro rijker

11/03/2016 BRUGGE - De veiling bij de Brugse brandweer heeft alles samen 108.584 euro opgebracht. Gisteren kwamen de nieuwe eigenaars van heinde en verre naar Brugge om hun brandweerwagen op te halen. "De opbrengst zal volledig geïnvesteerd worden in het korps", zegt kapitein Jeroen Bonte. Opvallend: zelfs in Polen was de interesse groot.

Drie dagen lang konden geïnteresseerden op een website bieden op een ruim aanbod brandweerwagens die overbodig waren geworden. Vorige week liep de veiling af. In totaal kwamen er 700 biedingen binnen. De twee duurste ladderwagens raakten niet verkocht, maar werden voor een aanzienlijk bedrag overgenomen door de leverancier. De totale opbrengst van de veiling bedraagt 108.584 euro. Niet alleen streekgenoten deden een bod. "De veiling was onder meer te volgen in Polen. De interesse was daar redelijk groot", vertelt veilingmeester David Westhof. Dat beaamt de koper van een 25 jaar oude Mercedes. De man, de sympathieke Pool Andras, heeft 3.250 euro voor de bestelwagen neergeteld. Hij meldde zich gisteren aan bij de Brugse brandweer. "Ik heb net 1.200 kilometer gereden om een brandweerwagen op te pikken. Heb ik even pech dat hij niet meteen wil starten." Uiteindelijk krijgt hij met hulp van zijn vriend de bestelwagen toch aan de praat. "En nu rijden we meteen terug naar Polen. Daar zal de wagen nog lange tijd dienst doen."

Kroegentocht

Ook vier vrienden uit Oost-Vlaanderen komen met een grote glimlach en enthousiast als kinderen hun aankoop bewonderen. Kristof Billens (40) geniet samen met zijn vrienden Bart Michiels (40), Philip De Maeseneer (26) en Jurgen De Leeuw (39) zichtbaar van zijn nieuw 'speelgoed'. Kristof betaalde 3.600 euro voor de brandweerwagen met amper 39.000 kilometer op de teller. "Een spotprijs", zegt hij. "Ik kon eerst niet geloven dat de wagen voor die prijs werd verkocht." De plannen van de vrienden met de wagen zijn duidelijk. "Vanavond gaan we er sowieso mee op kroegentocht", vertellen ze in koor. Als ze even later de verschillende ruimtes van de spuitwagen ontdekken, is het hek van de dam. "Hier kunnen we perfect een tap installeren", lachen ze. Toch krijgt de brandweerwagen tegen de zomer ook een nuttige bestemming. Al enkele jaren organiseren de vrienden De Dolle Strandbalfeesten in het Vlaams-Brabantse Galmaarden. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar het goede doel. "Eigenlijk is de kostprijs van de brandweerwagen al terugverdiend door sponsors die deze zomer zullen adverteren op de wagen, aldus Kristof. Ook de zaakvoerders van TeamAdventure en KidsAdventure uit Deinze hebben grootse plannen met hun aankoop. Het bedrijf is gespecialiseerd teambuildings voor volwassenen en verjaardagsfeesten voor kinderen. "Voor jongeren is rijden in zo'n brandweerwagen een fantastische ervaring", zegt zaakvoerder Paul Boydens (63), die het voertuig met 39.000 kilometer op de teller kocht voor 7.200 euro.(Hln.be)

8480883.jpeg

14:37 Gepost door VDB | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.