De 39-jarige Portugese arbeider, werkzaam voor een aannemer uit Ternat, was een ondervloer aan het gieten toen de zwevende vloer onder hem het begaf. Daardoor werd ook een stuk gevel mee naar beneden getrokken. Op het moment van het ongeval voerden er nog drie andere arbeiders werken uit in het rusthuis in opdracht van hetzelfde bedrijf, dat gespecialiseerd is in chapewerken. Naast het viertal waren er ook nog andere arbeiders, aan de slag voor verschillende gespecialiseerde bouwbedrijven, aan het werk.

Een Mug-helikopter, de brandweer van Gistel en de politiezone Kouter waren vrij snel na het ongeval ter plaatse. Het hele gebouw, waarin nog andere onderaannemers aan het werk waren, werd meteen geƫvacueerd.

OCMW-voorzitter Rita Meyns reageert aangeslagen op het tragisch ongeval. 'In dat deel van het gebouw waren op het moment van het ongeval vier mannen aan het werk. De andere drie waren gelukkig niet in de buurt toen dat zwevend stukje vloer aan de zijkant instortte. Het einde van de werken was voorzien voor eind februari 2013, maar dat is nu natuurlijk niet belangrijk', aldus Meyns.

Het parket van Brugge heeft een deskundige ter plaatse gestuurd. Die zal de precieze omstandigheden van het arbeidsongeval verder onderzoeken.(Nieuwsblad.be)