08/2011

Ga naar Galerij

08/2011

05 augustus 2011
LOMBARDSIJDE/WESTENDE - Een 68-jarige vrouw uit Westende is vrijdagochtend overleden nadat ze gegrepen werd door een tram langs de Nieuwpoortlaan in Lombardsijde. Dat wordt bevestigd door de politie en brandweer van Middelkerke. Het ongeval gebeurde rond 9.45 uur met de tram die langs de lijn Knokke-De Panne reed.
De vrouw wou nog snel oversteken, maar moet een inschattingsfout hebben gemaakt. 'De chauffeur vertraagde en claxonneerde nochtans meermaals', zegt Dirk Schockaert, woordvoerder van De Lijn. 'Aangezien de sporen nog niet vrijgegeven zijn, is er momenteel nog geen tramverkeer mogelijk langs deze lijn. Daarom legde De Lijn vervangbussen in om de reizigers toch op hun bestemming te kunnen brengen.' De chauffeur van de tram werd in shock opgevangen door de hulpdiensten. Het parket moet nog ter plaatse komen om de nodige vaststellingen te doen. Het is het eerste dodelijk ongeval met een kusttram deze zomer. Vorig jaar overleed een bejaarde man na een gelijkaardig ongeval een tweehonderdtal meter verder.

07 augustus 2011

OUDENBURG - De jaarlijkse motortocht van motorclub Down Under, het tiende kanaaltreffen, is zondagmorgen in mineur gestart. Een van de deelnemers die zich 's morgens kwam inschrijven veroorzaakte een dramatisch ongeval. Gino Verschoore uit Eernegem werd aangereden aan zijn achterwiel en verloor daarbij de controle over het stuur. De motorrijder kwam ten val tegen verschillende geparkeerde motoren langs de kant met dramatische gevolgen. Door de klap vloog één van de achterkoffers van een geparkeerde motor in het rond en kwam terecht in het gezicht van Noël Lonneville, bestuurslid van Down Under, die als seingever langs de weg stond. Hij werd met ernstige breuken overgebracht naar het ziekenhuis. De motorrijder raakte lichtgewond en werd ook naar het ziekenhuis gebracht.

25 augustus 2011

WESTENDE - Bij een ongeval met de kusttram in Westende is vanmorgen een 59-jarige vrouw omgekomen. Het slachtoffer was aan het telefoneren toen ze de sporen overstak en werd aangereden. De trambestuurder merkte haar op, maar kon niet tijdig stoppen. Het parket van Brugge sluit een wanhoopsdaad niet uit. De vrouw stak iets na 9.30 uur de sporen over op een plaats die niet ingericht is als oversteekplaats. Hoewel de chauffeur van de tram, die richting Oostende reed, claxonneerde en de noodremming in werking stelde, kon een aanrijding niet meer worden vermeden. De vrouw stierf ter plaatse. De tram reed op het moment van de aanrijding slechts 30 kilometer per uur. De veertig reizigers op de tram bleven ongedeerd, maar de chauffeur was in shock en werd opgevangen. De kusttram kan sinds donderdagmiddag weer over twee sporen rijden. Begin deze maand kwam al een vrouw (68) om bij een ongeval met de kusttram in Westende. Ze werd gegrepen langs de Nieuwpoortlaan in Lombardsijde toen ze wilde oversteken. Begin juni vielen twintig gewonden toen in Oostduinkerke een kusttram op een kraanwagen van de Lijn botste. Op de tram zaten vijftig tot zestig passagiers, onder hen de veertien schoolkinderen uit het zesde leerjaar in Braives (Luik).